.... (så låter jag)

Idag var en viktig dag, jag hade laddat och hade väldigt mycket att säga (vilket jag förvisso har ganska ofta men idag var det viktigt på riktigt). Vad händer? Jag tappar rösten! Får inte ens fram väsande ljud utan de är helt stop.

Den här helgen var planerad till tusen och jag har inte ens min lillskrutta hemma! Snacka om att ha otur!  

Får bli en superlyssnare istället, men problematiken i det är att folk vill ha svar också ( de bara kräver och kräver, haha). Får gå och köpa mig en sån där liten svart tavla och kritor och skriva alla svar.....rosa kritor kanske...

Jisses så ironiskt allt kan bli..

Klackskor, Kampgrislös och Kanonvirrig

Gaah!  Ngn dag ska jag hitta den där extra timmen som får allt att gå ihop mkt bättre och tänk vad rik jag ska bli om jag hittar den!

Har varit några hektiska dagar med mycket jobb och lite tid, en hel del bra saker som händer just nu men funderar ändå på om något av det är så rätt för just mig. Men men.. de kan jag prata om när jag vet mer om det själv.

Satt på banken en stund idag, kunde inte låta bli att lägga märke till att samtliga kvinnor i personalen hade så höga klackar att de inte kunde gå rakt. Det ser lite ut som att de behöver gå på toaletten och göra nummer2, hela tiden. Så antingen är det så eller så kanske de skulle kapa klackarna en bit. Jag behöver inte gå in djupare på det men kolla på er bank om de är samma där, eller om detta bara är en tillfällighet. Tjejen på banken kunde inte hjälpa mig så jag satt där och roade mig i 40 minuter  på min lunch till ingen nytta, de va skoj!

När jag gick från banken kom en lustig mycket lång man i lika lustig hatt fram till mig och sa att han hatar klackar för de låter, jag tänkte föreslå honom att gå till "min" bank som terapi men något sa mig att han inte skulle förstå det roliga med mitt alldeles egna interna skämt.

Jag har lämnat ifrån mig min kampgris några dagar nu, ingen som trycker bort mig med tassar som små spikar i ryggen på natten, ingen som snarkar som en lastbilschaffis, ingen som får turboryck och drar runt mina lakan till en bulle i mitten av sängen, ingen som fiser så man blir grön, ingen som får mig att ha ständigt dåligt samvete.... FY VAD JAG SAKNAR HENNE!!! Förstår inte hur detta skall gå..

Nu ska jag träna med träningshitler igen, så vi får väl se om jag kan använda kniv och gaffel imorgon eller om de blir till att äta sådant man kan dricka med sugrör ur ett högt glas så man slipper använda sina träningströtta armar. Man får inte va dum!! haha.. Som väl är så märker man ju resultat i alla fall, då får de vara värt all smärta, svett och tårar ;)

Nu tänkte jag nästan avsluta med ngn hemsk mening som rimmar.. Men eftersom det och ordvitsar kan vara de tråkigaste som finns så besparar jag oss alla det.

Hej!





Karius, hellsgården och galen gris

Pjuh! Vilken helg det blev

På lördagen blev det mys i hellasgården, gick en mysig runda och avslutade med varm choklad vid vattnet. Nike tyckte det var kalasmysigt med kanske lite för kallt för hennes något bortskämda smak.

Galafesten blev ändrade planer och jag hamnade istället på en maskeradfest! Utklädd till tandtroll som nog snarare såg ut som afromormor. Peruken var dessutom så varm och tjock att jag fick gå och säga VAAA?? Hela kvällen vilket inte direkt fick mig att framstå mindre som en mormor. Blev lite bitter på alla som aldrig hört talas om Karius & Baktus, jösses läste ni inga sagor som barn??

Efter vin, drink och trevligt sällskap skulle de till utgång, då utan karius peruken som byttes ut mot egna blonda inte fullt så hysterska kaluffsen...

Dagen har spenderats med långprommenad på gärdet där en galen kampgris fick busa, resten blev soffmys och filmtittande. Perfekt ladding inför en hektisk jobbvecka där jag ännu en gång skall vara på 3 ställen samtidigt. De blir bra. imorgon kommer klockan ringa 05.40 igen och jag och lillagrisen skall ännu en gång ut på vår hurtiga morgonlöpning (läs ofrivillig intervallträning med motsträvig gris och morgontrött matte.. Men vi gillar det, de är lite oss =)..). Så bye bye helgen och hello jobbvecka!! (som jag faktiskt ser fram emot)







Räkor, lets dance och mysbyxor: FREDAG!

Lite fredagskaos på jobbet sitter sällan fel, hade blivit något missförstånd med scheman så vips var där väldigt mycket mer personal än vad som behövs. I min vanliga morgondvala höll jag mig på min kant och betraktade alla uppröda ansikten, ljuden mosades ihop till något som kan liknas vid piff och puff tjatter om man snabbspolar jättefort.

Jobbade på en stund  i fredagsinfernot men nu efter lunchen så blir det jobb hemma, mest planering vilket är ganska skönt efter en vecka där jag mest sprungit runt och försökt vara på 3 ställen samtidigt.

Ikväll blir det träning med min kompis som vi kan kalla träningshitler, han är bra att träna med och är skyldig till gårdagens ostbågehållning (dvs träningsvärken som gjorde att det mesta tog väldigt lång tid igår). Efter träningen tror jag det blir soffmys med hunden, mysbyxor, räkor med aioli och icke att förglömma "Lets Dance" (som jag senaste veckorna inte varit hemma och kunnat se och därmed inte ens vet vilka som är kvar). Alltid skönt när man varit duktig en vecka och kan ligga och titta på när andra anstränger sig haha!  Naaaaaaajs

Imorgon blir det hellasgården med myspromenad och fika med varm choklad vid bruna stugan. På kvällen är de klänningen på och klackarna i taket för då skall mysfarmor bli partypingla igen!

wooohoo..

Å just! Har ni sett Ice Age? Ekorren där? Kolla in denna bilden på Nike så förstår ni min tanke! Haha





Technogranne och Tuttchock

Vaknade inatt av att min nya technofreaks granne spelade på högre nivå än vad någon människas öron tål, jag är inte den som klagar så jag låg kvar och pinades, snurrade några varv, tryckte kudden mot örat osv. När technogrannen även började dansa och ta hoppsasteg i otakt på mit tak brast även min gräns. Iklädd pyjamasen som gud glömde gick jag upp och plingade på, grannen öppnade och var väldigt oförstående att vi som jobbar på dagarna inte vill lyssna på hans egna lilla party. Han blinkade lite och sa att för min skull kunde han tänka sig att sänka och sova istället, det var väl ädelt av honom kan man tycka. Väl nere i min lägenhet insåg jag att pyjamasen som gud glömde hade öppnat sig och det var snudd på "tuttchock", well.. jag bjuder på det.

Klockan ringde 05.40 även idag, i tanken gick jag ut och sprang. I verkligheten låg jag kvar med en snarkande hund i en varm säng med fluffiga kuddar och duntäcke.

Dagens träningsvärk kan inte beskrivas som något annat än brutal och ond. Det gör de mest enkla saker i vardagen väldigt svåra, borstade tänderna som en krokig ostbåge, tog på mig jackan som en 102åring med ledproblem, varje gång jag ska sätta mig kommer ett ofrivilligt "ouff smärta  ouff ljud" och bara att äta lunch med gaffel och kniv skapade mer problem än att låta en 10 månaders bebis äta själv.

Ikväll är det visning och jag skall vara där och sminka samt agera lite värdinna. Iklädd jeans som förmodligen är två nummer försmå men väldigt snygga (in med magen ut med bröstet rak i ryggen.... yes! Lätt när man har hållning som en krokig pensionär idag) . Förra året den här dagen bakade jag 200 kanelbullar och täckte ett bord med, men det kan jag berätta om någon annan gång.

Har hunnit med en härlig promenad med kampgrisen också, solen sken så vi passade på!

me myself and my minigris

Så var även jag en av alla bloggare som berättar om mina dagliga bravader, händelser eller ickehändelser samt åsikter. Ni får hålla med eller säga emot, för mig är det vilket som.

Började morgonen med att klockan ringde 05.40, jag skuttade glatt ur sängen och i träningskläderna. Vid dörren stod min alerta hund och väntade på morgonens träningspass. (Ni som känner mig kan läsa det som att jag grät lite när klockan ringde, muttrade något om att världen är emot mig eftersom det redan är morgon, hasade i träningskläderna och lyfte sedan min protesterande hund/gris ur sängen och bar henne ut på gatan)

Väl ute var det däremot grymt! Helt ok väder och inte så många människor på gatorna än vilket passar min antisociala morgon stil  väl. Har börjat jogga med kampgrisen vilket görs med blandad framgång. Stilen hon kör nu är hasa/släpas efter för att sedan rusa fram och förbi mig vilket avslutas i en elegant luftfärd för mig och axeln urled, sedan hasa efter och sedan rusa fram. Vi kan kalla det intervallträning i dess extremaste form.

På morgonmötet på jobbet såg jag viktig och övertygande ut då jag berättade om nästa månads planering för sminksidan, eftersom jag gjort  både planering och uträkning på min 10 minuters promenad till jobbet så måste man just se säker ut. Tur att jag är bra på det även när jag inte vet vad jag pratar om.

Ska snart ge mig ut i lunchrusningen kring sture, med tunnhåriga backslick killar med höga hårfästen och smala kostymer som beställer rätter som che chevrè chez chaz cheche tje que vilket typ betyder kalkonsallad med ost.

Ikväll blir det hårdträning på gymet sen en längre promenad med en god vän som verkar förstå sig på det här med livet bättre än en virrig och fundersam mig.

Ha de gött som jag skulle säga eller au revoir som vi säger här på stureplan!
Mikani

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0